Teamcoaching

Teamcoaching

Als je team beter kan, ligt het dan aan de structuur, de cultuur, het gedrag, de definitie van samenwerking, de taal? Van Goch – Van Spréw onderzoekt en biedt In-Company teamcoaching en teamcoaching op locatie.

Los van niveau of laag, rol en taak zijn we afhankelijk van elkaar. En dat snappen we allemaal. In je team heb je ongetwijfeld allemaal dezelfde ambitie. En toch botsen idealen en uitvoeringen. Ego’s en verschillende belangen spelen mee. Doelen worden door elkaar gehaald. Of we balen van de communicatie. Teamwork, open communicatie, constructieve samenwerking, het is zo vanzelfsprekend. En toch vinden we dat soms zo verschrikkelijk ingewikkeld. En dat is okee, dat is normaal zelfs! Wil je als team gaan voor die topuitvoering? Ik zal je coachen.

Teamtrajecten richten zich op samenwerking op topniveau en hoog rendement. Prioritering en positionering. Democratische besluitvoering en oordeelvrije, egoloze communicatie. Daadkracht en actie zijn hierbij de sleutelwoorden.

Geluid

De analyse, het onderzoek. Wat wordt er gezegd? En…wat niet? Vanuit elk niveau en elk perspectief kijk ik met jullie mee. Ik bevraag je en laat je anders kijken naar de huidige situatie en de nog niet vormgegeven nieuwe situatie.

Licht

Het spotlicht gaat aan. We zoomen in en komen opnieuw in contact. Ik daag uit los te komen van conventies, het spel te spelen zonder spelregels. Vaste denkpatronen worden ontkracht en ongekende mogelijkheden bekrachtigd.

Actie

Actie! We weten nu al veel over onszelf, onze samenwerking, onze organisatie. Het doel en de ambitie zijn duidelijk... en dan? Doe iets! We gaan voor hoog rendement en hoge energie.

Hoe werkt dat dan?
Van Goch – Van Spréw Creative Consultancy werkt in de dieptestructuur, de onderstroom. Dat is de enige manier om te komen tot echte waardering, (h)erkenning, samenwerking, actie en energie! In de provocatieve setting gaan we voor die gezamenlijke 4-dimensionale ontwikkeling. We gaan denken, voelen, ervaren, experimenteren en komen zo tot daadwerkelijke verbinding van hoofd (visie), hart (passie), lijf (discipline) en ziel (geweten).
Van Goch-Van Spréw Creative Consultancy werkt met en vanuit de Provocatieve principes waarbij de magische drie-eenheid centraal staat: Warmte-Humor-Uitdaging. Deze spannende en vooral effectieve combinatie zorgt voor optimale beleving en verhoogt de urgentie, motivatie en natuurlijk en vooral: het daadwerkelijke aanpakgedrag.

En dit levert het sowieso op!
Je ervaart een bak energie en verhoogde algemene positiviteit. Licht en lucht ontstaan. Je bent met je team nog beter in staat opnieuw positie in te nemen en volledig eigenaarschap te tonen met betrekking tot je gewenste aanpak en gezamenlijke ambitie. Daadwerkelijk aanpakgedrag wordt in gang gezet, in lijn met het hoger doel dat jullie gesteld hebben. Zingeving, voldoening en energie zijn de 3 pijlers waar wij ons op richten.

En nu even concreet:
Teamcoaching is altijd op maat. De vorm, duur en inhoud van een traject of losse interventie/sessie zijn volledig afhankelijk van jullie vraag. We gaan eerst in gesprek, het conceptprogramma en offerte worden vervolgens opgesteld. Zijn we het eens? Dan ontvang je je factuur en gaan we aan de slag!

Live Teamcoaching is natuurlijk het prettigst en meest effectief. Maar ook online kunnen we veel doen in rondes met teamsessies i.c.m. individuele gesprekken. Online Teamsessies bestaan uit observaties en analyses & (technisch) voorzitterschap. Persoonlijke interventies doen we online niet, dat is nou eenmaal niet zo veilig als je niet weet naar wie de aandacht gaat. De groepsinterventies doen we wel. Op individueel gebied bespreken we dat in de individuele nagesprekken.

 

Aanbod

Individuele coaching
Teamcoaching
Individuele training
Teamtraining
Projectondersteuning

Wat kan ik voor jou doen?

06 46 333 199
hanneke@vangochvansprew.nl

Referentie

"Hanneke was overal, voor, tijdens en na TEDx Veghel. Dat typeert haar. Gedreven, enthousiast en met aandacht voor mensen. Dat heeft haar focus. Recht voor zijn raap. En dan was dit nog maar vrijwillig. Als zij zich verbindt, denk ik dat ze doorschakelt. Of je als kapitein nog goed zit, vroeg ze. Ze bedoelt misschien stuurman, of roerganger. In ieder geval kan iedereen roeien, als je maar wilt. Sturen vergt echter talent en coaching. Daar zou zij wel eens goed in kunnen zijn, want eerlijkheid en focus is daarvoor nodig."

Boudewijn Boots, NAVO commandant

"Top floormanager! Je straalde veel rust uit, enthousiasme, betrokkenheid."

Martin van den Brink, cameraman

"Met warmte, oprechte betrokkenheid en een kritische houding heeft Hanneke me begeleid tijdens een uitgebreide introspectie. Hannekes provocatieve aanpak zorgde ervoor dat ik tot de kern ben gekomen van mezelf en alle ‘bullshit’ kon loslaten. Uiteindelijk heb ik zélf de antwoorden gevonden op mijn vragen. En hoe heftig dit traject ook weleens was, met de nodige luchtigheid en humor werd alles bespreekbaar gemaakt. Dit coachingtraject is een absolute verrijking voor mezelf geweest, op zowel persoonlijk als zakelijk vlak."

Bernice Verbakel, Founding President Typisch Bernice

"Vanuit haar provocatieve coachingstijl is Hanneke op een doeltreffende manier in staat geweest om mijn behoefte, visie en ambitie te manifesteren en dat helpt mij om daadwerkelijk impact te maken met mijn keuzes. Hanneke heeft een enthousiaste, warme persoonlijkheid met veel humor en kan fantastisch verhalen vertellen. Ik ben oprecht blij dat onze paden elkaar hebben gekruist."

Jeroen van den Bruele, IT Manager

"Hoe leuk en inspirerend is het om met Hanneke te werken! Aan een paar gesprekken hadden we genoeg om een mooi programma voor een onvergetelijke team-dag samen te stellen. Hanneke voelt feilloos aan welke stappen ik met mijn team wil zetten. Met haar energie en humor maakt zij impact. Saai wordt het niet, ze heeft altijd een nieuwe vraag en ander perspectief paraat. We hebben een top-dag gehad."

Bas Schoones, CIO/directeur ICT bij Koninklijke Kentalis

"Hanneke is voor mij als coach en als vrouw een blijvende inspirator. Haar scherpe en betrokken manier van coachen heeft mij niet alleen anders naar mezelf doen kijken en mijn ogen geopend. Ik heb ook kennis kunnen maken met een andere verfrissende manier van coachen en gesprekken voeren. Als je op zoek bent naar iemand die je in vertrouwen kunt nemen, zich aan je aanpast en goed voorbereid met je 'aan de slag' wilt, dan is het zeer aan te bevelen om met Hanneke kennis te maken."

Isabella Janssen, gemeenschappelijk ondernemer bij MIJ-Global – iCoach – leerkracht Koninklijke Kentalis