Wie zijn wij

De wereld verandert, non-stop en altijd. En we moeten mee! Voor verandering zijn lef en vertrouwen nodig, de durf en drang anders te kijken. Met rust, techniek en focus. Met ambitie. En met liefde. Pak je podium! Pak die perfecte golf, die lading energie en ga! Met humor en een open houding. Met creativiteit!

Kenmerkend voor die van Van Goch – Van Spréw zijn de constante nieuwsgierigheid en leergierigheid, resultaatgerichtheid en drang naar actie, de oordeelvrije insteek en het creatieve denkvermogen. Het snelle schakelen, het in -en uitzoomen waar nodig, om de ander te begeleiden in zijn proces van ontwikkeling.

We doen wat nodig is.

Hanneke

Met mijn eeuwigdurende ambitie de wereld een beetje mooier te maken, zocht ik mijn weg via journalistiek naar sales en recruitment om uiteindelijk in basis- en voortgezet (speciaal) onderwijs een bijdrage te kunnen leveren als docent, mentor en coach. Mijn passie voor het theater en de muziek, voor filosofie en taal, voor het brein en gedrag, maakte dat ik overal die impact nastreefde, die ervoor zorgde dat mensen geraakt waren. Dat er vervoering was of plezier, verandering in beleving en actie. Als creatief schrijver, beleid -en programmamaker, op het podium als zangeres en spreker, kwamen alle krachten samen. Ik mocht de (voor mij) perfecte golf surfen in de zomer van 2017 en toen wist ik het zeker. Ik kon mijn energie en kwaliteiten echt gaan combineren met die nodige lef en dankbaarheid. Zo ontstond daar Van Goch – Van Spréw Creative Consultancy. Waar ik als wervelwind ‘tuttut’ mag omverblazen, de mensen mag coachen en trainen datzelfde gevoel te hebben en houden en ze zo mag helpen om tot actie komen.
Mijn creativiteit betekent fantasie, inleving en verwondering. De nieuwsgierigheid en leergierigheid. Het betekent kritisch zijn en te willen twijfelen aan wat je denkt te weten. Het betekent niet bang zijn en als je het dan toch bent, daar blij om zijn want het maakt je mens. Het zit hem in snelheid: snel denken, snel schakelen en snel handelen. Het gaat niet om het juiste antwoord. Het gaat erom dat je vragen stelt. En dat je dan ook iets doet!
Laten we vooral niet moeilijker doen dan nodig. En laten we gewoon een beetje liever zijn voor onszelf en elkaar - dat is écht gewoon ‘én én’. Laten we slimmer werken in plaats van alleen maar harder. Laten we meer plezier maken, harder knallen. Onszelf niet onderschatten. We zijn soms sterker dan we denken. We kunnen soms meer dan we verwachten. Het zit hem in altijd op zoek zijn naar hoe het óók nog kan.

Ben jij al klaar om je podium te pakken?
hanneke@vangochvansprew.nl
06 46 333 199

Paul-Jan

Geboeid door alles in en op het water (sneeuw is ook water). Geïnteresseerd in alles met een stekker. En slim genoeg om die twee niet zomaar te combineren. Opgegroeid in een onderwijsgezin, in de stad en op het platteland en altijd bezig met hoe het óók nog kan. Met mijn hoofd in de wolken en mijn beide benen op de grond. Voortdurend geïnteresseerd in de werking van de mensen en de dingen. In hoe diezelfde mensen diezelfde dingen gebruiken en waarom. De optimale werking en de uitvoering zijn mijn drijfveer. Alles wat ik doe, is erop gericht de ander te helpen groeien, te laten stralen, excelleren! Complexe dingen simpel maken. Effectief en efficiënt. Met voldoende tijd en ruimte over voor die broodnodige omwegen en neuzelarij, omdat dat nou eenmaal ook soms nodig en zelfs leuker is.
Als leerkracht in Primair onderwijs, Voortgezet speciaal onderwijs voor doven, slechthorenden en mensen met een taalontwikkelingsstoornis en als docent op het HBO hield ik me altijd bezig met moderne middelen, ICT en robotica. En vooral hoe je dat optimaal kon inzetten, om leren en leven leuker, boeiender, relevanter te maken. Hoe moderne middelen invloed hebben op gedrag en andersom.
Met dat in mijn achterhoofd en systeem was ik medeoprichter van het onderwijsinnovatieteam in lesgeven met ICT. Alles wat nieuw en leuk is, moet ook simpelweg veilig zijn. Verstandig en verantwoord. Zes jaar later maakte ik de overstap naar Coördinator InformatieBeveiliging en Privacy. Als de wereld verandert en je gaat mee, doe dan de juiste dingen goed. En weet daarin wat wat is, natuurlijk!
De dromer met zijn luchtkastelen. Heel mijn leven bezig met wat er nog méér kan, wat er makkelijker en slimmer kan. Nadenken en filosoferen over onbegrensde mogelijkheden, geven soms precies die boost op weg naar concrete vernieuwingen en iets doen! De sleutel ligt in het bijpassend gedrag.
Sinds 2022 ben ik daarom actief onderdeel van de golf van Van Goch – Van Spréw Creative Consultancy, als (knoppen)trainer, technisch bedrijfsondersteuner en mentor. En omdat het zo gaaf is om zelf uitvoerend bezig te zijn en telkens iets te creëren, sta ik ook aan de knoppen als geluidstechnicus.
Complexe zaken simpel maken. Dromen en doen. Gas erop! Ik help je te volgen wat niet te volgen lijkt. En soms is het nou eenmaal gewoon eerst poep scheppen...

Meer weten?
pauljan@vangochvansprew.nl
06 11 00 47 25

Elke creatie begint met een enkele stip. Vanuit die inktvlek is alles mogelijk. Ik begeleid je in je ongekende mogelijkheden.